havulatvan loho valkoinen ääriviivat.

Havulatvan tarina

  • Havulatvan inspiraation lähde on metsä. Sieltä voimme ammentaa voimaa ja hyvinvointia meille kaikille. Ajassa, jossa ilmastonmuutos vaikuttaa suuresti meidän kaikkien elämään, päätimme toimia asian eteen.
  • Havulatvan inspiraation lähde on metsä. Sieltä voimme ammentaa voimaa ja hyvinvointia meille kaikille. Ajassa, jossa ilmastonmuutos vaikuttaa suuresti meidän kaikkien elämään, päätimme toimia asian eteen.
  • Tässäkin voimavara löytyy pohjoismaisista metsistämme.

Tausta

Samuli työskenteli Yaran metsälannoitteiden myyntipäällikkönä, jossa yhteistyötä tehtiin paljon ForestVital Oy:n kanssa. Silloin tämän kolmen herrasmiehen porukka tutustui ja päästi ilmoille yhteisiä ajatuksia. Sieltä kumpusi yhteinen näkemys, että metsien lannoittamisen kautta voitaisiin tehdä myös ilmastolle hyvää. Yhteisten intohimojen ja visioiden muututtua lopulta 2019 lopussa päätöksiksi, Havulatva perustettiin 2020 vuoden alussa.

Ydinporukallamme on paljon kokemusta metsistä, metsien ravinteista sekä niiden lannoittamisesta. Ilmastolliset asiat linkittyvät näihinkin asioihin saumattomasti. Ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin on perehdytty syvemmin tässä vuosien saatossa sekä laajennettu samalla näkemystä sekä katsantokantaa.

Henkilöt yrityksen taustalla:

profiilikuva mies puun vieressä metsässä

Samuli Kallio on Havulatvan toimitusjohtaja ja operatiivinen työrukkanen. Samulin kokemus metsistä tulee koulutuksen sekä käytännön töiden kautta. Metsien ravinnetalouden intohimoinen selvittely sekä metsänlannoituksen ilosanoman julistaminen metsäväelle on tälle Mr. metsänlannoitukselle normaalia toimintaa. Huoli ilmastonmuutoksesta kasvaa vuosi vuodelta, kun sen vaikutuksia tulee esille tässä lähelläkin koko ajan enemmän ja enemmän.

profiilikuva nainen

Cecilia Hoikka on ollut Havulatvan mukana jo yli vuoden. Hän toimii meillä hiiliasiantuntijana ja neuvoo asiakkaita pääsemään ilmastonmuutoksen vastaisessa toiminnassa alkuun. Cecilian suuri intohimo on kasvisruoat ja niiden kautta hiilipäästöjen vähentämisen ilosanoma omilla kanavillaan.

Erik Mäkelä on ForestVitalin perustaja ja Havulatvan hallituksen puheenjohtaja. Erik on ollut viemässä kotimaisen metsänlannoituksen uutta tulemista eteenpäin kohta 15 vuoden ajan. Hänen oma innostuksensa lannoitukseen kumpuaa omien metsien hoidosta ja niiden samojen mahdollisuuksien tarjoamisesta myös muille metsänomistajille.

Petri Jykylä on ForestVitalin toimitusjohtaja sekä sen nykyinen priimusmoottori. Petri on ollut metsien lannoituksessa mukana jo yli 10 vuotta. Petri on myös innokas omien metsien hoitaja sekä lannoittaja.